Odsávání zápachu z kuchyně.

Profesionální kuchyně se s tímto setkávají hodně často. Jedná se o zápach mnoha vařených jídel. Mnohdy se také něco spálí, a je tedy potřeba vyvětrat anebo nějak odsát kouř z kuchyně. Nejzákladnějším vybavením kuchyně je prostě okno. Pokud jej otevřeme, můžeme odvětrat zápachy a kouř. Některé profesionální kuchyně ale nemají takovou polohu, aby si mohli okno otevřít. Pro tyto účely poslouží speciální vzduchotechnika a digestoře gastro.

Digestoře gastro jsou nedílnou součástí každé kuchyně.

Ano, nalezneme je i v naší domácí kuchyni. Jedná se o to nejzákladnější vybavení, díky kterému jsme schopni odsát zápach, páru a kouř z vařeného či spáleného jídla pryč z kuchyně. Tato zařízení jsou určena ale na nižší frekvenci použití. Pokud je nutné odsát opravdu veliký dým anebo páru, je nutné použít jiné technologie. Třeba speciální vzduchotechniku. Kuchyně s okny mohou použít i okna. 

Pro odvětrávání zápachu jídla při vaření jsou digestoře gastro ale opravdu silným pomocníkem. V profesionální kuchyni se nachází minimálně jedna nad každým sporákem. Mohou mít různé velikosti ale tak obrovské, aby pokryli třeba osmi plotýnkový sporák se nedělají. Restaurace si je může nechat vyrobit na zakázku anebo použít dvě menší. Při vaření na sporáku se doporučuje nechat vždy zapnutou tu, která se nachází nad vařeným jídlem. Díky tomu dochází kontinuálně k neustálému odsávání zápachu a par z daného jídla. Digestoře pro profesionální použití také disponují mnohem vyšším výkonem odsávání než ty naše domácí. Jedná se o to, že je potřeba odsávat častěji a hlavně rychleji.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*